Яхния от агнешко и спанак

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
31/01/2014
"Агнешко яхния и спанак ако не сте опитвали досега, да знаете, че голям пропуск сте направили"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 019
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате агнешкото месо, нарязвате го на парчета и посолявате. Слагате го в тенджера с вода, колкото да го покрие. Варите, докато водата почти се изпари. Добавяте ситно нарязания пресен лук и олиото, захлупвате и задушавате без да запържвате.

Изчиствате, измивате и нарязвате на ивици спанака, след което го прибавяте го към ястието. От време на време разбърквате с дървена лъжица, за да не загори.

Когато спанакът завехне напълно и се попари, доливате малко топла вода. Препичате брашното, размивате го с малко вода и също го прибавяте към яхнията. Посолявате и отстранявате от огъня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар