Селски плосък хляб
Seoski pljosnati hleb
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Селски плосък хляб

Селски плосък хляб

НикиНики
Мастър Шеф
7616k3k3k3
Селски плосък хляб
Снимка: Ники
1 / 6
15/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Да ви е вкусничко всяко ястие с този селски плосък хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме маята, водата, захарта и 1 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме да се активира.

Брашното пресяваме и слагаме в дълбока купа, добавяме активираната мая и останалите продукти.

Омесваме си меко тесто, намазняваме го, покриваме с прозрачно фолио и оставяме на топло за 1 час.

Втасалото тесто разделяме на равни части, разточваме и си оформяме плоския хляб.

Поставяме в тавата и оставяме за 20 минути.

След това намазваме с предварително смесените зехтин и мляко.

Печем селския хляб в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Да ви е вкуснично с този селски плосък хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: