Начин на приготвяне
Изчистете и измийте лещата. Накиснете я в топла вода за половин час, за да се свари по-бързо.
Сложете лещата в тенджера с 4 ч.ч. вода и след като заври, добавете солта, варете до готовност, като през това време подготвите зеленчуците.
Нарежете на дребно лука, чесъна и чушката и ги задушете с олио до омекване.
След като се свари лещата, отцедете, ако има излишна течност, и добавете зеленчуците. Оставете да се охлади.
След това разбийте яйцата и ги прибавете към охладената смес. Добавете подправките и разбъркайте добре. Сложете галетата и брашното и омесете хубаво.
Оформете кюфтетата от леща с ръце, като преди оформяне на всяко си топвайте ръцете в съд със студена вода. Подредете ги в тава върху хартия за печене.
Печете вегетарианските кюфтета в предварително загрята фурна на 200 °C за 20-25 минути, след което ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат, преди да ги махнете от хартията за печене.
Кюфтетата от леща на фурна може да поднесете със салата или млечен сос.