Кюфтета от леща на фурна

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931611
Кюфтета от леща на фурна5 / 5
17/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"И за вегетарианците сме помислили"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте лещата. Накиснете я в топла вода за половин час, за да се свари по-бързо.

Сложете лещата в тенджера с 4 ч.ч. вода и след като заври, добавете солта, варете до готовност, като през това време подготвите зеленчуците.

Нарежете на дребно лука, чесъна и чушката и ги задушете с олио до омекване.

След като се свари лещата, отцедете, ако има излишна течност, и добавете зеленчуците. Оставете да се охлади.

След това разбийте яйцата и ги прибавете към охладената смес. Добавете подправките и разбъркайте добре. Сложете галетата и брашното и омесете хубаво.

Оформете кюфтетата от леща с ръце, като преди оформяне на всяко си топвайте ръцете в съд със студена вода. Подредете ги в тава върху хартия за печене.

Печете вегетарианските кюфтета в предварително загрята фурна на 200 °C за 20-25 минути, след което ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат, преди да ги махнете от хартията за печене.

Кюфтетата от леща на фурна може да поднесете със салата или млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: