Кастилска супа

28/12/2013
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме или пасираме чесъна. Шунката нарязваме на ленти, а хляба - на едри кубчета. Загряваме маста и запържваме чесъна на тих огън. Когато покафенее, добавяме и шунката и запържваме за 1-2 минути.

Добавяме и кубчетата хляб и червения пипери пържим още 2-3 минути. Сипваме бульона и кипваме супата. Без да я оставяме да ври, я сваляме от котлона и разпределяме в глинени купички. Във всяка чукваме по 1 яйце.

Купите със супа и яйце запичаме за 10 минути в загрята на 170 градуса фурна до готовност на яйцето.

Поднасяме купата гореща. По желание можем да поръсим със зелен лук и чубрица или босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Рецептата е добра, но бих допълнила, че в Кастилската супа също е задължително да присъства и кимион и дафинов лист като подправки, а чубрица не. Но няма лошо и да се експериментира. Също така по оригиналната рецепта яйцата се пошират директно в супата и не се запича нищо после. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв