Яхния с испански чоризо, спанак и нахут

05/07/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 819
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 2 ч.ч., накиснат за една нощ и отцеден
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки, пресован
  • лук - 1 глава, ситно нарязана на кубчета
  • домати - 2 консерви, нарязани на ситно
  • наденица - 250 г испански чоризо
  • спанак - 250 г (отстранете дебелите стъбла)
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера покрийте нахута с вода и кипнете. Когато кипне, намалете котлона и оставете да ври на слаб огън докато нахута омекне – около 2 часа. Отцедете нахута и запазете 1 ч. ч. от водата.

В средно голяма тенджерка загрейте зехтина. Прибавете чесъна и лука и ги запържете на средно силен котлон докато лука омекне – около 7 минути. Прибавете доматите и гответе на средно силен огън докато започнат да цвърчат – около 4 минути.

Прибавете наденичките, сварения нахут и чашата вода от нахута, плюс сока от доматите и изчакайте да кипне. Прибавете половината от спанака и разбъркайте. Когато поомекне, прибавете и останалата част от спанака.

Оставете яхнията да ври на средно слаб огън около 10 минути като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар