Бок чой на тиган
Pak čoi na tiganju
Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Бок чой на тиган

Бок чой на тиган

LenkaLenka
Мастър Шеф
545722k407
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бок чой на тиган
Снимка: Lenka
1 / 4
19/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Направете промяна в менюто си - пригответе бок чой и всички ще бъдат доволни ="

Необходими Продукти

  • бок чой - 2 бр.
  • масло - 25 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • гарам масала - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рядко можете да намерите тези страхотни зеленчуци в нашите магазини, но винаги, когато имате възможност да ги закупите – не пропускайте да ги вземете и няма да съжалявате.

Тази рецепта може да бъде и веганска, просто сложете малко консервирано кокосово мляко вместо масло.

Разполовете бой чой и добавете малко сол. Сложете маслото в тигана да се разтопи и 2 супени лъжици зехтин, оставете едната за по-късно. Нарежете чесъна и добавете към тигана.

Сложете бок чой в тигана и покрийте. Усилете котлона на средна мощност. Печете от двете страни, не прекалявайте. От двете страни за 5 минути.

Извадете бок чой и го поставете в чинията, залейте със соевия сос, една супена лъжица зехтин, черен пипер и гарам масала. Сервирайте бок чой на тиган като гарнитура към основното ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: