Турски Сутляш

НикиНики
Мастър Шеф
7646k3k4k3
Турски Сутляш
Снимка: Ники
1 / 4
22/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Традиционен и много вкусен турски десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза почистваме и измиваме, поставяме го в тенджерка, сипваме студена вода, щипка сол и варим до полуготовност.

В купа си смесваме млякото, захарта, ваниловата захар и нишестето и разбиваме с бъркалка.

Добавяме млечната смес към ориза на тънка струя, варим до извиране на течността, като разбъркваме, да не загори.

Сипваме си млякото с ориз в тава или купички, добавяме разбитите жълтъци и разбъркваме.

Печем традиционния сутляш в предварително загрята фурна на 200°C за 25-30 минути.

Оставяме да се охлади и пъхаме в хладилника за поне 3 часа турския сутляш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: