Агнешко печено
Lamb RoastJagnjeće pečenje

Агнешко печено

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3123k
Агнешко печено1 / 3
27/03/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
"Мит е, че най-вкусното агнешко се приготвя само по Гергьовден и ви предоставяме тази рецепта, за да се уверите в това сами"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 гр. обезкостено
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • масло - 500 гр.
  • олио - 3 с. л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • къри - на прах сладко 1 - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • стафиди - бели 1 с. л.
  • доматен сос - 200 мл.
  • пилешки бульон - 250 мл.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме измитото месо и го нарязваме на кубчета като за кебап. Обелваме картофите и целината и ги нарязваме на по - едри парчета, а остърганите моркови – на кубчета. Кипваме в тенджера подсолена вода и бланшираме в нея зеленчуците за 3-4 минути. След това ги сипваме в гевгир, за да се отцедят.

В дълбок съд слагаме месото, поръсваме го с кърито, червения пипер и черен пипер на вкус. Оставаме го да престои 15-20 минути. През това време нарязваме лука на ситно, а чесъна пресоваме.

Сгорещяваме маслото и олиото и запържваме 5-6 мин месото, като бъркаме непрекъснато, докато се зачерви. Добавяме лука и чесъна. Разбъркваме и оставяме на огъня още няколко минути. Наливаме бульона, доматения сок и сипваме стафидите. След като ястието заври, го оставяме на огъня още 3 минути.

Пресипваме ястието в огнеупорен съд с капак заедно със зеленчуците. Поръсваме леко с черен пипер и сол. Слагаме го да се пече в предварително загрята фурна на 180? С около 35 минути.

Преди да сервираме, наръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: