gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле по селски

Кисело зеле по селски

IvankaIvanka
Новак
2523622k
Кисело зеле по селски1 / 3
12/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1, 500 кг
  • свинска мас - 150 г (3/4 ч.ч.)
  • брашно - 5 с.л. (препечено)
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребни кубчета киселото зеле и го изстискваме.

Слагаме го в тенджера, заедно със свинската мас и червения пипер да се задушава на средно силен огън.

Сваляме ястието от огъня, когато остане на мазнина. Разбъркваме го с брашното и го пресипваме в тавичка.

Запичаме зелето във фурна за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: