Дробчета на тиган с гъби и чушки
Pileća džigerica u tiganju sa pečurkama i paprikom
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Дробчета на тиган с гъби и чушки

Дробчета на тиган с гъби и чушки

Дробчета на тиган с гъби и чушки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотно бирено мезе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете гъбите.

Измийте много добре пилешките дробчета и ги нарежете.

Кипнете ги във вряща вода за няколко минути, отцедете ги добре и ги изплакнете отново.

Загрейте 2-3 лъжици олио и запържете гъбите до златист цвят. Извадете ги, а в същата мазнина запържете нарязаните на лентички чушки и морков.

Щом омекнат, върнете гъбките и дробчетата. Овкусете с подправките и запържете.

Прибавете нарязания лук и гответе до пълна готовност на дробчетата.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте биреното мезе топло.

Дробчетата на тиган с гъби и чушки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: