Начин на приготвяне
За тези парти хапки пуешкото месо се измива много добре и се почиства от ципите.
Нарязва се на малки парчета, като се преценява, че месото се свива при печенето.
Лимонът се изцежда и лимоновият сок се изсипва в купа, в която месото ще се накисва.
Прибавя се брашното от чесън, подправката за сочно пиле и олиото. Разбърква се много добре.
Прибавя се нарязаното месо, като се разбърква много добре, за да може месото да се овкуси добре.
Купата се завива с фолио за свежо съхранение.
Месото се оставя в хладилник за 12 часа.
След като се извади от хладилника, парчетата месо се нареждат върху хартия за печене в плитка тава, като може да се използва тава за бисквити или пица.
Шунката се нарязва на парчета, които са с големината на парчетата месо.
Върху всяко парче месо се нарежда парче шунка.
Пече се 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C на най-долното ниво на фурната, за да не изгори шунката.
След като месото се е изпекло, върху всяко парче се нарежда кашкавал и се запича за 5 мин, докато кашкавалът се разтопи.
Печеното пуешко се премахва от хартията за печене, за да не се овлажняват от соса, който са пуснали при печенето, и се нареждат в суха тава.
Пуешки парти хапки с шунка и кози кашкавал са идеалното мезе.