Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния с червена леща и зеленчуци

Яхния с червена леща и зеленчуци

Яхния с червена леща и зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
27/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Добър апетит с нашата яхния с червена леща и зеленчуци!"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1/2 ч.ч. или малко повече
  • олио - 3 с.л.
  • тиквички - 1 средно голяма
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре 1 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер 1/2 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • чубрица
  • чесън - 2 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лук, морков на полумесеци заедно с обелена на ленти тиквичка и парченца обелени скилидки чесън.

В загрято олио с малко вода задушете зеленчуците, докато поомекнат.

Овусете с подправките и добавете доматено пюре и червен пипер. Сипете гореща вода и когато заври, прибавете червена леща.

Гответе на умерен огън, докато се свари лещата.

Лещата яхния ще се сгъсти! Опитайте на вкус, при нужда овкусете и готово.

Чудесна леща яхния се получи.

Поръсете с магданоз и поднесете.

Добър апетит с моята яхния с червена леща и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: