Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Крем пастички с поширани круши

Крем пастички с поширани круши

KameliaKamelia
Новак
156025
Крем пастички с поширани круши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Крем пастички с поширани круши - наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • круши - 5 бр.
  • сироп
  • захар - 300 г
  • вода - 300 мл
  • звездовиден анасон - 1 бр.
  • Каталунски крем
  • мляко - 500 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • нишесте - 40 г
  • захар - 200 г
  • портокалова кора - на 1 бр.
  • За основа
  • бутертесто - 1 лист
  • кристална захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за мини тортички от каталунски крем и круши.

Кремът е 500 мл мляко, 4 жълтъка, 1 чаша захар, 40 г нишесте, лимонови и портокалови настъргани кори за аромат.

Крушите се пошират в захарен сироп с добавени ванилия и звездовиден анасон за аромат на тих огън.

Оставят се да изстинат, подсушават се и се правят диагонални разрези.

С ринг се изрязват дискове от готово бутертесто, поставят се върху хартия за печене, отгоре се слага от крема.

Оставя се по периферията около сантиметър разстояние и се маже с жълтък.

Внимателно се монтират крушите. Пекат се пастичките на 180°C на вентилатор за 15-20 минути.

Изваждат се и поръсват с кристална захар и карамелизират с кухненската горелка.

Украсяват крем пастички с поширани круши се по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: