Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и маскарпоне

Чийзкейк с тиква и маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Чийзкейк с тиква и маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
02/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ако обичате чийзкейк с тиква, ви съветваме да го приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тиква - 350 г (сварена и добре отцедена)
  • захар - 130 г (до 150, взависимост от сладостта на тиквата)
  • извара - 230 г
  • яйца - 3 бр. (по - големи)
  • маскарпоне - 60 г
  • сметана - 2 - 3 с.л. (гъста, пълномаслена)
  • ванилова захар - 5 или 8 г
  • кора от портокал - от 1/2 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сварената и добре отцедена тиква в каната на блендер или кухненски робот.

Добавете яйцата, изварата, захарта, маскарпонето, сметаната и ваниловата захар.

Смелете до съвършено гладка консистенция (може да работите и с пасатор).

Настържете портокалова кора на фино ренде за цитруси и разбъркайте добре в сместа.

Сипете в тавичка, застлана с хартия за печене (20-22 см диаметър), и пъхнете в загрята на 200 °C фурна.

Когато забележите, че тиквеният чийзкейк е хванал коричка, веднага намалете градусите на 150 и печете около 30 минути или докато хубаво стегне и почервенее.

След като тортата с тиква е готова, не я изваждайте директно, а оставете във фурната на отворена вратичка. Така няма да се напука отгоре при рязката смяна на температура.

Оставете да се охлади напълно, преди да разрежете и сервирате. Най- добре е тиквеният чийзкейк да престои една нощ в хладилник и тогава да се сервира.

Да ви е сладко с моя чийзкейк с тиква и извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
От както опитах от този тиквен чийзкейк, друг не съм правила. Определено ни мноого харесва. Благодаря за рецептата
25.04.2023 20:53
Elena Todorova
Elena Todorova
Любимият ми чийзкейк с тиква, цяла зима го приготвяме. Много сме доволни от рецептата
28.03.2023 13:51
1