Шпиковано агнешко бутче

Шпиковано агнешко бутче

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
06/01/2014
"Няма да ви обясняваме колко е вкусно това бутче, само ще ви кажем как да си го приготвите, пък за вкусовите качества ще прецените по празните чинии след това"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 620
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - около 1.5 кг
  • чесън - 10 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • червен пипер
  • сланина - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се махат ципите му. С остър нож се правят дупки в него и в тях се слагат скилидка чесън, парченце морков, малко сланина и зърна черен пипер.

Поръсва се с червен пипер и сол и се увива във фолио. Слага се в тава и се налива чаша гореща вода. Пече се на силна фурна.

Когато месото е готово, се отстранява фолиото и пак се запича, докато се зачерви месото.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар