Шпиковано агнешко бутче

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Шпиковано агнешко бутче1 / 2
06/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Няма да ви обясняваме колко е вкусно това бутче, само ще ви кажем как да си го приготвите, пък за вкусовите качества ще прецените по празните чинии след това"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - около 1.5 кг
  • чесън - 10 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • червен пипер
  • сланина - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се махат ципите му. С остър нож се правят дупки в него и в тях се слагат скилидка чесън, парченце морков, малко сланина и зърна черен пипер.

Поръсва се с червен пипер и сол и се увива във фолио. Слага се в тава и се налива чаша гореща вода. Пече се на силна фурна.

Когато месото е готово, се отстранява фолиото и пак се запича, докато се зачерви месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: