Пасти Добуш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k276k
Пасти Добуш1 / 2
09/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за крема
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • масло - 150 г
  • кафе - 3 ч.л. (смляно)
  • вода - 100 мл
  • шоколад - 200 г (млечен)
  • за глазурата
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • за украса
  • бисквити - 3 с.л. (обикновени)
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се омесва от продуктите и се разпределя на пет части. Правят се платки и всяка се слага в тава, постлана с хартия за печене или намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се на 180 градуса до златисто.

Кафето се вари със захарта в половин чаена чаша вода, добавя се шоколадът и се вари, като се бърка непрекъснато на бавен огън, докато сместа стане гладка. Сваля се от котлона и се добавя маслото при непрекъснато разбъркване.

Върху една от платките се маже крем, покрива се с втората, и тя се маже, третата и четвъртата също. Върху петата се излива глазурата, която се прави от карамелизирана захар, към която се добавя масло.

Нарязва се на пасти. Всяка паста се гарнира със смлени бисквити, смесени със счукани орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: