Начин на приготвяне
Кифлички с яйца и сирене по Ваня Джорджевич, които ще ви станат любими закуски.
В дълбока купа си пресяваме брашното.
Към него си прибавяме сухата мая, захарта, солта, яйцата, които с разбили предварително, топлото прясно мляко и олиото.
От тези продукти си замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.
Когато е готово, си разделяме тестото на 18 равни части.
Всяко едно от тях си го разточваме продълговато, като от едната страна си правим разрези хоризонтални, а от другата страна слагаме смес, която предварително сме направили от яйцето и сиренето.
Навиваме си солените кифлички и ги нареждаме в тава, постлана с хартия за печене.
Не изчакваме да втасат, а ги намазваме с яйцето и веднага ги поставяме в предварително загрята фурна.
Печем до готовност кифличките със сирене.
Коментари