Агнешко бутче с марината

09/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Когато става дума за агнешко, това е една от любимите ни рецепти. Уверете се сами"
Приготвяне25 мин.
Готвене160 мин.
Общо185 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 184
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се реже на едри парчета, залива се с оцета, добавя се бахар и малко от магданоза и се оставя за час и половина. След това се измива и се шпикова с малки парченца от сланината.

Месото се задушава в маслото за десетина минути, като се добавя и малко топла вода. Добавят се лукът, нарязан на ситно, морковите, нарязани на кръгчета, доматите и червеният пипер.

Задушава се още 15 минути, добавя се магданозът, виното и брашното, предварително размито с вода. Слага се в тенджера, капакът се маже с тесто от брашно, вода и сол, и всичко се вари 2 часа на бавен огън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар