gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и орехи пекан

Кекс с ябълки и орехи пекан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3215k
Кекс с ябълки и орехи пекан1 / 2
09/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/3 ч.ч. (200 г), обикновено
  • яйчен крем - 1/3 ч.ч. (50 г), на прах
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л., бикарбонат
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), размекнато
  • пудра захар - 1 ч.ч. (150 г)
  • яйца - 2 бр.
  • орехи пекан - 1/2 ч.ч. (50 г)
  • ябълки - 2 бр, почистени от семенната част и нарязани на филийки
  • мармалад - 3 с.л., конфитюр от кайсии
  • бренди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Намазва се с масло форма за печене на торта (23 см). Брашното се пресява и се разбърква с яйчения крем на прах, бакпулвера и содата бикарбонат.

Маслото се разбива с пудрата захар с миксер на високи обороти, докато сместа стане на крем. Добавят се яйцата, докато сместа се смеси. С миксер на ниски обороти постепенно се размесва сместа, орехите и сухите съставки.

Готовото тесто се прехвърля във формата за печене, след което се подреждат ябълките върху тестото. Пече се около 40-50 мин. Оставя се да се охлади 10 мин., във формата, след това се разкопчават стените на формата и се оставя кексът да изстине напълно.

Затопля се мармаладът и брендито в малка тенджерка и кексът се залива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: