gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Каши»Традиционна овесена каша

Традиционна овесена каша

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Традиционна овесена каша
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
6 мин.
Порции
1
"Овесена каша с плодове - перфектната закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете млякото с филираните овесени ядки и оставете да поври 1 минута, после дръпнете от огъня и изчакайте 4-5 минути овеса да поеме течността и да набъбне.

Колко гъста искате да е кашата, си е по ваш вкус, затова може да добавяте още мляко или овесени ядки до желаната консистенция и гъстота.

След като леко спадне температурата, добавете меда, кокосовото масло и разбъркайте.

Сипете в купичка вкусната овесена каша и гарнирайте по желание със сушени фурми или стафиди, както и с пресни плодове за една пълноценна закуска.

Добър апетит с моята традиционна овесена каша!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: