Суши с пилешки филенца
Suši sa pilećim filetima

Суши с пилешки филенца

Теодора ТоневаТеодора Тонева
Новак
3020370254
Суши с пилешки филенца
Снимка: Теодора Тонева
1 / 6
18/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Пилешкото суши ни е любимо от край време"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме 200 г ориз за суши според упътването.

Нарязваме пилешкото филе на ивици, овалваме ги в олио, сол и черен пипер и ги оставеме в хладилника за 1 час.

След това разбиваме белтъка, изсипваме го при филенцата и ги разбъркваме.

Овалваме филетата в панировката от корнфлейкс и ги пържим.

Слагаме парче прозразно фолио, малко по-голяма от норито, върху масата.

Върху него слагаме нори и започваме да редим ориза (1.5 см) върху цялото нори.

В единия край върху ориза мажем дебел слой сирене филаделфия, лента краставица и тънко филенце пилешко. С помощта на фолиото завиваме на руло сушито, като при всяко завъртане леко натискаме, за да оформим стегнато руло.

Сиренето филаделфия може да се замени и с майонеза. Добре е да се консумира със соев сос за суши и уасаби.

Рецептата е за три рула суши с пилешки филенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: