Треска по парижки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Треска по парижки1 / 2
11/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете рибата и я почистете от костите. Нарежете я на големи парчета и я оставете да се обезсолява 24 часа.

След това я поставете в по-голям съд, добавете вода, колкото да я покрие, и поставете на огъня. Щом течността кипне, намалете котлона и оставете да къкри 10 мин. на слаб огън.

Сварете картофите с кората. Охладете ги. Обелете ги и ги нарежете на едри парчета, които запържете в 3 с.л. олио.

Към картофите добавете рибата, като я извадите с решетъчна лъжица.

Продължете да пържите, докато рибата придобие златист цвят. Ако е необходимо, добавете още малко олио.

Накрая добавете чесъна и магданоза и овкусете със черен пипер.

Пържете треската по парижки още 1 мин. и поднесете веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: