Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и докато са топли, ги намачкайте на пюре, добавяйки маслото и млякото. Овкусете пюрето със сол и пипер на вкус.
За руската салата нарежете на дребно киселите краставички, морковите, яйцата. Объркайте ги с граха и царевицата, като добавите майонезата - 1 или 2 кофички в зависимост от вкуса ви. Салатата може да се приготви с вид колбас, ако предпочитате да има.
В намаслен ринг сложете на дъното малко от картофеното пюре и загладете. Отгоре сипете по-дебел пласт от руската салата и завършете с втори пласт пюре. Заравнете и внимателно притиснете.
Леко извадете ринга и поднесете с украса по избор.
Коментари
Сварявам картофите,намачквам ги,растилам в тава,
обилно мажа с майонеза и нареждам варени зеленчуци:
моркови,краставички,салам,грах.
От горе пак картоф,малко майонеза и настъргвам яйца.
Получава се като торта.Реже се също като торта.
Приятен апетит.