Перфектната солена торта
Savršena slana tortaИдеальный соленый торт
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена Торта»Перфектната солена торта

Перфектната солена торта

Дони НикиДони Ники
Готвач
2903k1k2k
Перфектната солена торта
Снимка: Дони Ники
1 / 4
23/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Перфектната солена торта - и няма какво повече да добавим"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.500 кг
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени (1 се оставя за декорация)
  • шунка - 300 г
  • краставички - 1/2 буркан мариновани
  • моркови - 2 бр кисели от туршия
  • сол - 1 ч.л.
  • майонеза - 400 г
  • сглобяване на тортата
  • крема сирене - 125 г
  • За декорация
  • крема сирене - 300 г Финландия
  • маслини - 10
  • прошуто - 100 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват с кората в подсолена вода. От момента на завиране - 20 минути, картофите са сварени.

Сварените картофи, краставичките, морковите, шунката, 3 яйца се нарязват на ситно, прибавя се майонезата и солта и се разбърква до пълното хомогенизиране.

Сглобяването е въпрос на личен избор и фантазия, както и декорацията.

В ринг с диаметър 22 см сложих 1/2 от сместа, намазах с крема сирене, отгоре сложих другата половина от сместа. Загладих добре, отстраних ринга и декорирах.

Аз сложих в еднократен пош с накрайник звезда крема сирене Финландия и шприцовах розички.

По средата и по външната част поръсих настърган кашкавал.

Маслинките и прошутото наредих отгоре, яйцето разрязах на две, половината настъргах, а другата част използвах за център вкусната солена торта.

Бон Апети с нашата перфектна солена торта!

Дони Ники

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: