Лесен тутманик със сирене и кашкавал
Jednostavna penjurlija sa sirom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тутманик»Лесен тутманик със сирене и кашкавал

Лесен тутманик със сирене и кашкавал

Лесен тутманик със сирене и кашкавал
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 3
27/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Хващайте децата и пригответе този лесен тутманик с кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното, солта и захарта в дълбока купа. Затоплете малко млякото и в него разтворете маята.

С помощта на миксер замесете тесто, като постепенно добавите млякото и след това долеете вода, за да се получи по-твърдо тесто.

За по-бързо втасване покрийте със стреч фолио, след това сложете купата върху по-голям съд, пълен с гореща вода. Втасването трае около 30тина минути.

След това разделете на равни части, разстелете голяма кора и нанесете отгоре предварително смесеното сирене, чубрица, разтопено масло и яйца.

Навийте на руло и поставете в намазнена тавичка или върху намазнено фолио за печене.

Направете същото и с останалата част от тестото за тутманика.

Печете на 150- 200 °C до готовност и преди да извадите от фурната, поръсете обилно с нестърган кашкавал вашия лесен тутманик със сирене и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: