Пай с вишни
Morello Sour Cherry Pie

Пай с вишни

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Пай с вишни1 / 3
29/02/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
"Този пай с вишни си е направо по американски стандарт, само го вижте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто, като пресеете брашното и прибавете 200 гр. от него, солта, захарта, един жълтък, омекналото масло и малко вода, но не го мачкайте много. Направете го на топка и го оставете да престои 2 часа в хладилника. Разточете го и го поставете в плитка кръгла тавичка. Надупчете тестото с вилица. Печете го 10 мин. във фурна, загрята до 240 градуса.

Пригответе гарнитура, като смесите останалото брашно, двете яйца със захарта, нишестето и канелата и прибавете млякото.

Почистете вишните от костилките. Поставете ги върху тестото, отгоре покрийте с гарнитурата и печете във фурната на 210 градуса. Посипете с ванилия и поръсете с настъргано масло. Сложете отново във фурната, за да се запече маслото.

Сладкишът се сервира студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
43
31
20
10
Дай твоята оценка: