Хрупкави пържени картофки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k2k
Хрупкави пържени картофки
Снимка: Анонимен
1 / 12
17/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.

Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.

Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви. Картофките се поръсват със солта и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
40
32
20
11
Дай твоята оценка: