Курабийки захаринки
Gurabije sa šećerom

Курабийки захаринки

Дони НикиДони Ники
Готвач
2903k1k2k
Курабийки захаринки
Снимка: Дони Ники
1 / 5
31/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Днес ви черпим с тези захаринки"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 2.5 ч.ч. (200 мл вместимост)
  • мазнина - 1 ч.ч. мас (разтопена) или олио
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • портокали - сок и кората на 1 портокал (или лимон)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 1 кг
  • захар - за поръсване
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разтваря хлебната сода, изчаква се да се активира.

В подходяща купа се разбиват яйцата със захарта с миксера до побеляване. Прибавя се киселото мляко с хлебната сода, мазнината (маста), лимоновия сок с амонячна сода и кората на лимона. Постепенно се добавя брашното, което предварително се пресява.

Омесва се средно меко тесто, правят се топчета, според това колко големи искате да са курабийките.

Намазват се с разбито яйце, към което се добавя олио и прясно мляко, последно се поръсват обилно със захар.

Захаринките се пекат на 180 градуса до готовност.

Курабийките захаринки са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: