gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Глазирани кестени

Глазирани кестени

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k1k
Глазирани кестени1 / 2
19/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Ако досега не сте опитвали глазирани кестени, направете го и няма да съжалявате - хапвайте, докато са горещи"

Необходими Продукти

  • кестени - 1 кг., пресни
  • захар - 4 с.л.
  • бульон - 2/3 ч.ч. (150 мл) + допълнително, ако е необходими
  • сол - 1/8 ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса.

Прави се разрез на всеки кестен. Кестените се пекат около 15 мин, докато обвивките им се разтворят леко.

След като се извадят от фурната, печените кестени се обелват. Ако не могат да бъдат обелени, ги сложете за няколко секунди във вряща вода.

Захарта се карамелизира и се добавят бульонът, солта и кестените.

Оставят се да къкрят, захлупени около 30 мин, като се добавя още бульон при необходимост.

Когато кестените омекнат и поемат целия бульон, се прибавя маслото.

Глазираните кестени се поднасят горещи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: