Лесни гюзлеми

IvankaIvanka
Новак
252340955
Лесни гюзлеми1 / 3
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции8
"Приемате ли гости? Носим ви топли, топли гюзлеми"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с тел или миксер и към него прибавяме водата, олиото, оцета и солта.

Пресяваме брашното и с разбъркване го прибавяме към сместа.

Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки.

Разточваме всяка топка на правоъгълна кора и корите нареждаме една върху друга, като предварително ги намазваме с олио.

Престояват 1 час, след което разточваме отново цялата кора.

Поръсваме я с натрошеното сирене и я навиваме на тънко руло, което нарязваме на парчета.

Всяко парче добре прищипваме в краищата, за да не изпадне сиренето и леко притискаме отгоре с точилката.

Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: