Начин на приготвяне
Първо, в подсолена вода попарих спанака /около 3-4 мин /, оставих го в гевгир да се отцежда. В тенджерка налях вода, 2 с.л. зехтин и щипка сол.
Сложих на котлона да заври и след това прибавих булгура и праза, разбърках и оставих на бавен огън, докато се поеме течността.
Приготвих си тавичка 22 см., в нея сложих спанака, сварения булгур, сол, черен пипер, червен пипер, джоджен и магданоз на вкус, прибавих олиото, разбърках хубаво и заравних сместа за спаначената запеканка.
Отгоре изсипах заливката, няколко капки олио и поръсих с червен пипер. Пекох разкошната запеканка на 180 градуса в предварително загрята до златист цвят.
Получи се доста вкусен булгур със спанак и заливка, който ви препоръчвам да опитате!
Коментари