Пилешки дробчета по селски с вино
Pileće džigerice na seoski način sa vinomVillage-Style Chicken Livers with Wine
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета по селски с вино

Пилешки дробчета по селски с вино

Дони НикиДони Ники
Готвач
2903k1k2k
Пилешки дробчета по селски с вино
Снимка: Дони Ники
1 / 2
06/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"На дробчетата по селски никой не може да устои"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 1 връзка пресен
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 стръка пресен
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч. (бяло или розе)
  • доматено пюре - 3 с.л (или доматен сок - 1 чаена чаша)
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • За изкисване
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчета се измиват на течаща вода и се накисват за час в прясно мляко.

В тенджерка се запържва нарязаният лук и чесън с олиото за кратко, добавят се нарязаните на кръгчета моркови, задушават се за 5-6 минути и след това се добавя отцедения от прясното мляко дроб.

Пържи се, докато външната обвивка стане сиво-бяла, налива се виното и се подправя с изброените подправки без солта, тя се слага последно.

Дробчетата по селски се готвят до готовност. Поръсва се вкусният аламинут с пресен магданоз.

Декорира се с резенчета лимон!

Бон Апети с моите пилешки дробчета по селски с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: