Двуцветна грис халва
Dvobojna griz alva

Двуцветна грис халва

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k26k23
Двуцветна грис халва
Снимка: Мария Симова
1 / 4
07/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Двуцветна грис халва с портокал - супер е за следобед"

Необходими Продукти

  • сироп - за халвата
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилии - 2 прахчета
  • за халвата
  • олио - 1 ч.ч
  • грис - 2 ч.ч. пшеничен
  • портокал - 1 бр. кората
  • течен шоколад - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, смесете захарта и водата в тенджера, поставете на котлона и оставете да заври.

Добавете ванилийките, разбъркайте и оставете да поври за три минути след завиране.

В тенджера, нагрейте олиото, прибавете гриса и пържите, докато промени цвета си.

С помощта на черпак внимателно прибавяйте сиропа на етапи при непрекъснато бъркане, варите до пълно сгъстяване на грис халвата.

Накрая прибавете настърганата кора на портокала и разбъркайте добре. Сипете половината халва във форма (моята е за кекс) и заравнете.

В останалата половина прибавете течния шоколад, бъркайте докато се оцвети равномерно. Сипете сместа във формата върху светлата халва и отново заравнете.

Оставете двуцветната грис халва да се охлади напълно и стегне, обърнете върху подходяща чиния и се насладете на вкуса ѝ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: