Пушено месо с бял сос
Dimljeno meso sa belim sosom

Пушено месо с бял сос

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
3572k8162k1
Пушено месо с бял сос
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
07/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пушено месо с бял сос - вземете си и хлебче, да си топите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това лесно фрикасе се взима се тенджера с ненадраскващо покритие. Слага се брашното, съвсем леко да се препече, за да няма вкус на сурово брашно.

Добавят се маслото и олиото, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не става на бучки.

Постепенно се добавя прясното мляко, като през цялото време се разбърква енергично с телената бъркалка.

Добавя се течен пилешки бульон или вода, за да се регулира гъстотата на соса.

Прави се малко по-течен, за да поври с месото и да не се сгъсти много при изстиване на соса. Непрекъснато се разбърква. Овкусява се с черен пипер, пилешки бульон и сол.

Пушеното месо се нарязва на пържоли. Добавя се. Непрекъснато се разбърква.

Пушеното месо с бял сос се оставя да поври няколко минутки на по-слаб огън и се разпределя на порции.

Нападайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: