Спанак с извара на фурна

AqAqНовак1826
24/01/2014
"И с пресен спанак става вкусно, и със замразен - затова смело може да приготвяте това ястие по всяко време на годината "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 674
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 500 г (пресен/замразен)
  • вода - 400 мл
  • извара - 250 г суроватъчна
  • масло - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • сусам - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от дръжките, измива се добре. Слага се в тенджера без да се отцежда. Задушава се на бавен огън под капак до омекване. Оставя се да изстине, излишната вода се отцежда, а листата се нарязват на ситно.

Изварата се разбива с жълтъците, докато се получи еднородна смес. След това се смесват изварата и спанакът. Добавя се сол на вкус. Отгоре върху основата от спанак се посипват разбитите на сняг белтъци.

Всичко се разделя на пет порции във формички за печене, намазани с по 10 г масло, като всяка се поръсва със сусам. Порциите се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сеута
Сеута
02.05.2014 10:58
Току що приготвих тази рецепта,тъй като съм на диета,невероятно вкусна и здравословна е!Благодаря за идеята!
1
0