Домашни еклери с желатинов крем

24/01/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
"И ние обичаме еклери, но още повече ги обичаме когато се приготвят само за половин час и имат много ама много крем, точно като тези"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 119
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме 250 мл вода до кипване, махаме от котлона и в нея изсипваме с разбъркване маслото и солта. Прибавяме брашното наведнъж и бъркаме до получаване на гладка хомогенна смес.

Слагаме отново сместа леко да се подгрее, след което я изсипваме в друг съд.

Добавяме едно по едно яйцата, настърганата лимонова кора и накрая бакпулвера, като не спираме да бъркаме.

Замесваме гладко, лъскаво тесто, което слагаме в шприц и оформяме еклерите в намаслена и набрашнена тавичка.

Изпичаме еклерите на температура 200 градуса, като ги слагаме в предварително нагрята фурна.

За приготвяне на крема разбиваме 4 жълтъка с 100 г захар до побеляване и добавяме сметаната. Разтваряме желатина във 1 к.ч. вода на водна баня и го прибавяме към сместа, като накрая изсипваме и белтъците - разбити на сняг.

Изпечените еклери разрязваме на две по дължина и напълваме с приготвения крем, след като изстинат. По желание може да полеем еклерите с разтопен шоколадов кувертюр.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

katalinalina
katalinalina
02.03.2014 18:56
станаха много вкусни,правя ги вече няколко пъти и с различни кремове
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв