Соево сирене с гъби

24/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
"Да си веган не е просто модерно, може да бъде и много вкусно, тази рецепта ще ви помогне да се уверите в това "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 ч.ч. (500 мл), за пържене
  • соево сирене - 1 кг., нарязано на парчета
  • лук - 2 стръка, зелен
  • джинджифил - 1 с.л., ситно нарязан
  • зехтин - 3 с.л.
  • печурки - 500 с.л.
  • бамбук - 1/2 ч.ч. (125 г), ситно нарязани бамбукови връхчета
  • бульон - 1 ч.ч., (250 мл), зеленчуков
  • соев сос - 2 1/2 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зеле - 4 бр. китайско, сварено и нарязано на половинки
  • брашно - 2 ч.л., царевично
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява с уок на висока температура. Соевото сирене се пържи на две части по 5-7 мин. всяка. Изцежда се добре в хартиени кърпи. Запържва се зеленият лук и джинджидилът в 3 с.л. от зехтина около 5 мин.

Добавят се гъбите и се пържи още 5 мин. Прибавят се бамбуковите връхчета, зеленчуковият бульон, соевият сос, сусамовото олио и соевото сирене. Поръсват се с черен пипер. Оставя се да покъкри за 3 мин.

Добавя се китайското зеле и се държи на огъня около 2 мин. В малка купичка се разбъркват царевичното брашно с вода, която се добавя в уока, за да се сгъсти сместа.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.05.2016 22:13
от хъде това соево сирене, не съм виждала
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв