Спаначена супа с нахут

27/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 760
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 1 кг, изчистен
  • хляб - 1 филия, без кората, нарязана на кубчета
  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр., почистена от семките
  • риган - 1 с.л., ситно нарязан
  • оцет - 2 с.л., винен
  • вода - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л., сладък
  • нахут - 2 ч.ч. (400 г), от консерва, изплакнат и изцеден
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се задушава само с водата, полепнала по листата, около 3 мин. След като е готов се изцежда и притиска с вилица, за да се отстрани излишната вода.

Малките кубчета хляб се запържват в зехтина, докато станат златисти. Добавя се чесънът, боровите ядки, кимионът, лютата чушка и риганът. Пържат се около 2 мин. Сместа се прехвърля в блендер заедно с оцета и водата, докато се превърне в гладка смес.

В 2 с.л. зехтин се запържва спанакът около 2 мин. Добавя се хлебната смес, червеният пипер и нахутът. Оставя се на слаб огън около 5 мин. и се поръсва със сол и черен пипер.

подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар