Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Орехово-ябълков сладкиш без яйца

Орехово-ябълков сладкиш без яйца

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
26/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Заповядайте! Днес искаме да ви почерпим с едни парче от този вкусен орехово-ябълков сладкиш без яйца, а ако сте твърде далеч - запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 1 малко пакетче краве
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смелени
  • бисквити - 200 г обикновени
  • лешници - за поръсване (едро счукани)
  • глазура
  • сметана - 150 мл
  • шоколад - 100 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с пудрата захар на пухкав крем.

Обелваме ябълките и ги смесваме с канелата. Добавяме и масления крем, както и натрошените на ситно бисквити и ореховите ядки, след това разбъркваме добре.

Прехвърляме сместа във форма, изравняваме я добре отгоре, поръсваме я с лешници и покриваме с глазурата от разбитата сметана, смесена с разтопения и охладен шоколад.

Слагаме ябълковия сладкиш в хладилника, докато стане време за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Божана
Божана
Благодаря за рецептата!
03.02.2014 02:30
1