Киш със сирене, стафиди и кедрови ядки

07/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното се пресява със солта. Размесва се със рикотата, маслото и яйцето. Добавя се виното и се меси до получаването на гладко и еластично тесто, което се оформя на топка и се оставя в хладилника за 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 23 см се маже с масло.

Плънка: Зеленият лук се бланшира в подсолена вода за 4 мин. Изцежда се и се реже на ситно. Размесва се със стафидите и боровите ядки. Тестото се разточва върху набрашнен плот, като се подрязват стърчащите краища. Повърхността се дупчи с вилица. Лучената смес се разстила върху основата.

Разбиват се сметаната и яйцата, докато станат на пяна. Поръсва се със сол и пипер. Добавят се пармезанът и индийското орехче върху лучената смес, прегъват се краищата на тестото и се притискат силно. Пече се около 30-35 мин., докато тестото стане златистокяфяво.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар