Зелен лук с гъби и булгур
Mladi luk sa pečurkama i bulgurom
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Зелен лук с гъби и булгур

Зелен лук с гъби и булгур

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8268k2k6k8
Зелен лук с гъби и булгур
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Зелен лук с гъби и булгур - чудесно ястие за пости"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват на шайби и задушават в мазнина. Като омекнат, се прибавя нарязаният зелен лук.

След кратко разбъркване се поръсва червен пипер, а малко след това се слагат и пасираните домати. Прибавя се чаша булгур, разбърква се и се наливат три чаши вода.

Ястието с булгур се овкусява със сол и черен пипер, изчаква се да заври, след което котлонът се изключва, а тенджерата се похлупва с капак.

Апетитната манджа се така около 20 минути за да набъбне булгурът.

Зеленият лук с гъби и булгур е вкусно постно ястие, подходящо за великденските пости.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: