Пуешко филе с лапад Сулваки
Ćureći file sa zeljem Suvlaki
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко филе с лапад Сулваки

Пуешко филе с лапад Сулваки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5313k2k1k7
Пуешко филе с лапад Сулваки
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Пуешко филе с лапад Сулваки за една чудесна вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе се измива много добре. Нарязва се на средни парчета и се слага в купа.

Прибавя се подправка за сулваки и 50 мл олио. Разбърква се много добре. Оставя се 60 мин. в хладилник.

След като се извади от хладилник, се слага в уок тиган. Прибавя се 100 мл олио и се запържва за 10 мин.

Пресният лук се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Прибавя се към месото.

Запържва се още 10 мин., след което се изсипва в тавата, в която ще се пече. Лападът се почиства и измива. Нарязва се на едри лентички.

Задушава се в тиган, след като месото е задушено, след което се изсипва в тавата.

Магданозът и джодженът се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Прибавят се към месото и се разбърква много добре.

Прибавя се червеният пипер, солта и 2 ч.ч. топла вода. Разбърква се много добре.

Пуешкото филе с лапад Сулваки се пече 40 мин. на 220 градуса на най-долен реотан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: