Свинско с лапад и ориз
Svinjetina sa zeljem i pirinčem
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с лапад и ориз

Свинско с лапад и ориз

Свинско с лапад и ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Любимото свинско с лапад и ориз, което добре познавате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • лапад - 2 връзки
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си свинското месо на парчета. Лапада почистваме и бланшираме във вряща вода.

Изваждаме го и отцеждаме, след което нарязваме на ситно. Лука обелваме и него нарязваме на ситно.

В тенджера загряваме олиото и запържваме месото до готовност от двете страни.

Изваждаме го от съда и поставяме в чиния.

В олиото поставяме лука и него запържваме, след което добавяме ориза и него държим, докато смени леко цвета си и накрая лапада.

Червеният пипер добавяме след 2-3 минути и след това наливаме вода да покрие поне 4-5 пръста продуктите.

Връщаме и месото в тенджерата и оставяме да се вари на умерен огън до готовност на месото и ориза.

Овкусяваме лапада с ориз с нарязани листа пресен джоджен и сол на вкус.

Свинското с лапад и ориз е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: