Задушвана ципура с домати и гъби

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
29/01/2014
"Ако едно ястие отговаря на условията хем да е вкусно, хем здравословно, то това със сигурност е тази ципура "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на порции и посоляваме или по желание може да я оставите цяла, след като я почистите. Слагаме в широка тенджера нарязаните моркови, целина и лук. Нареждаме отгоре рибата и прибавяме зехтина, виното и бульона. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 30 минути.

След това смесваме ситно нарязаните домати, сварените гъби, нарязани на филийки, и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме всичко със соса, в който е задушена рибата, и прибавяме черен пипер и сок от лимон.

Прехвърляме рибата в огнеупорен съд, заливаме с приготвената смес и печем за още 10 минути.

Сервираме ястието топло или студено по избор.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар