gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с морска сол

Фокача с морска сол

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Фокача с морска сол1 / 3
15/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втасва по-дълго време на не много топло място. След това тестото се премесва и се слага в предварително намазана с мазнина правоъгълна тава.

Изчаква се да втаса повторно и след това с пръст се правят симетрични вдлъбнатини. Намазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: