Запеканка от броколи с пармезан и кашкавал
Zapečeno jelo od brokolija sa parmezanom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка от броколи с пармезан и кашкавал

Запеканка от броколи с пармезан и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5865k3k3k5
Запеканка от броколи с пармезан и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
29/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Запеканка с броколи - ето как ще ги оползотворим следващия път"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г твърд
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр. кокоши
  • броколи - 400 г (замразени)
  • извара - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • черен пипер
  • къри
  • индийско орехче
  • масло - за намасляване на тавата
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред бланшираме розичките броколи за 3 минути във вряла вода и после ги измиваме със студена вода.

Отцеждаме ги добре и ги поставяме в намаслена правоъгълна тава.

Заливаме ги със смес от разбити яйца, сметана, извара и пармезан, която сме овкусили с подправките.

След това навсякъде ръсим равномерно с кашкавал.

Вегетарианската запеканка печем в загрята фурна на двеста градуса.

Блюдото с броколи се пече около половин час, или докато кашкавалът се запече.

Пригответе и вие неустоима запеканка от броколи с пармезан и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: