Лападник с овесени ядки
Zeljanica sa ovsenim pahuljicama
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Лападник с овесени ядки

Лападник с овесени ядки

Лападник с овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Интересно предложение за лападник с овесени ядки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1 капачка
  • сол - 1 малка щипка
  • лапад - 1 връзка бланширан
  • коприва - 6 стръка бланширана
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 40 г настърган
  • овесени ядки - 3 с.л. фини без връх
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чери домати - 2 бр.
  • сода за хляб - 1, 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с бланширане на почистен от жилите лапад и връхчета коприва.

Нарежете зелениите на ситно, като отцедите от водата. В купа се разбиват яйцата с малка щипка сол.

Добавете кисело мляко с разбита в него сода да шупне, сипете зехтин, натрошено сирене, настърган кашкавал, бакпулвера и овесените ядки.

Разбърква се на средно гъста смес и сипвате в тавичка 24 см върху хартия за печене.

Печете в загрята фурна 180°C до златисто около 18- 20 минути, проба с клечка за зъби.

Извадете, свалете хартията и нарежете на парчета в чиния полезния лападник.

Гарнирайте с кръгчета чери домати и сервирайте.

Вкусно, диетично и полезно - лападник с овесени ядки!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: