gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Селска пърленка с шарена сол

Селска пърленка с шарена сол

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Селска пърленка с шарена сол1 / 2
01/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ароматна и пухкава! Идеалното допълнение към всяка гозба!"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 350 мл
  • мая - ½ кубче за хляб
  • захар - ½ ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • шарена сол - 1 чл.л
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта в малко вода и се оставя да втаса. В пресятото брашно се оформя кладенче и се добавят солта и маята.

Останалата вода и зехтинът се доливат постепенно и се омесва еластично тесто. Слага се в намазана с мазнина купа, покрива се с кърпа и се оставя на топло.

Разточва се на тънка, кръгла питка. В студена фурна се слага парче алуминиево фолио, намазано с мазнина и отгоре се поставя питката.

Намазва се със зехтин и се поръсва с шарена сол. Пече се на умерена фурна. Готовата пърленка се намазва с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: