gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле по Кубинска рецепта

Пиле по Кубинска рецепта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3215k
Пиле по Кубинска рецепта1 / 2
29/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ретро класика, гореща и ненаситна, като истинска девойка от Куба !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се начуква леко и се овкусява с кимион, сол, черен пипер, чили сос на вкус, след което се панира в брашно, разбитите яйца и се потапя в галетата.

Пържи се в тиган със средно нагорещена мазнина до тъмно златисто. Поставя се върху кухненска хартия.

В тиган със загрята мазнина задушаваме ситно нарязания лук и чесън до златисто, след което изсипваме доматената салца с 1 ч.л. захар сол и пипер на вкус.

Къкри, докато леко се сгъсти. Сипваме салцата в чиния и поставяме месото, нарязано на жулиени. По желание можем да сложим настърган кашкавал - на мен лично ми харесва по този.

Рецепта е от Димитър Евстатиев от единственото заведение с кубинска кухня у нас LA CUBANITA

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: